Besökstips när man får gäster

 

VITTSJÖ. Mellan helgerna fick vi ett långväga besök, en ung tjej från Brisbane i Australien, Jessica. En fråga man ställer sig är vad ska vi nu visa upp? Sommartid är det mycket enklare men nu, mitt i vintern? Hennes stora önskemål var att få se snö men det fick vi inte många flingor av...men de få vi fick blev hon överlycklig av!

Så här blev det i alla fall: Först tog vi ett varv runt Vittsjön och visade upp det fantastiska landskapet vi har här, sen svängde vi av norrut. På väg till Markaryd fick vi se en varning för viltolycka, då kom jag att tänka på att en älgpark kanske vore intressant? Vi for dit och det visar sig att under vintern har de öppet endast under helgerna och detta var i måndags...men man kunde ringa ett nummer och det hade andra besökare redan gjort så det var bara att betala 100:-/person så kunde vi åka runt i parken!

Älgtjuren ligger lugnt och spanar in oss!

Massor av älgar fanns att beskåda och även en flock bisonoxar. Jessica, vår gäst, var imponerad över älgarna och tyckte dom var riktigt häftiga, älgar vs känguru 1-0!

Under eftermiddagen for vi ner efter ostkusten och visade upp Brösarps backar och Kivik. Hon var fascinerad över det varierade landskapet som Skåne erbjuder och då hann vi ändå bara visa henne en liten del av det.

Brösarps backar en kall vinterdag, Lisa och Jessica.

Dagen efter for vi iväg till Älmhult och IKEA's nya museum som finns i gamla varuhuset. Detta är ett utflyktsmål som vi kommer att besöka många gånger med vänner som kommer och hälsar på. De visar inte bara historien om IKEA utan även mycket av Sveriges historia från 1800-talet och framåt. Det gamla varuhuset är totalt ombyggt och det syns att de verkligen har lagt ner ett fantastiskt arbete på det. Vi hade även turen att bli fotograferade för kommande katalog! ;)

Posering inför IKEA-"katalogen"  Häftigt och populärt inslag på museet.

Naturligtvis tog vi även en rundtur i Älmhult och visade upp hur stor påverkan och betydelse IKEA har och har haft på Älmhult och dess omgivningar.

Kommande dag tog ungdomarna och besökte Köpenhamns akvarium vilket de tyckte var en fantastisk upplevelse, samtidigt passade de på att delta i 'Copenhagen Beer walk'. Jessica for sen vidare från Köpenhamn till Stockholm inför återresan till Brisbane. Något som vi tar för givet men som är fantastiskt är den möjlighet vi har att enkelt ta tåget, eller bilen, tvärs över havet till vårt grannland Danmark.

Köpenhamns akvarium, 'Pine cone fish' (tallkottefisk) nedan.

Ungdomarna äter lunch på den Vietnamesiska restaurangen "Pho Hanoi" i Köpenhamn, rekommenderas enligt dom!

Top