Natten har tusen ögon ……….!

 

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Jan Öjlers släppte ”Natten har tusen ögon” redan på -60 talet, -detta faktum gäller även idag. Nu bland annat i form av ”Trygg i Vittsjö” och ”Trygg i Bjärnum”.

Dessa båda föreningar bidrar med ögon då vi andra normalt sover. Visst känns det skönt att ett antal frivilliga vecka efter vecka, månad efter månad, år efter år ställer upp just för oss, dej o mej!

Patrullerna kör helt frivilligt utan förutbestämd färdplan i sina respektive område. Ofta upptäcks en hel del som rapporteras vidare till Polis. Jag o min kollega hade en period då vi ofta tvingades ringa 112. Vi hade knappast en så kallad ”lugn” natt. Ofta, händer något under ett pass, tyvärr. Allt från dieselstölder till inbrott är tyvärr ”vardagsmat” idag. Genom Trygg-patrullernas närvaro skapas säkert osäkerhet eller ”oro” för buset och förhoppningsvis kan vi därmed förebygga en del brott, detta är vårt syfte och vad vi hoppas på.

Du kan tveklöst hjälpa till att förebygga genom att rapportera ”onormala iaktagelser” till i första hand polis men gärna även till aktuell ”Trygg”. Att enbart skriva/ uttrycka iakttagelser på lokala hemsidor ger inte mycket. Mot "buset" krävs konkret handling i form av fysisk närvaro på plats där det händer, då gäller enbart polis eller "Trygg-patrullerna".
Ju mer detaljerad information du kan ge desto bättre är det naturligtvis. Kan vi få registreringsnummer eller något annat som är typiskt för ett fordon desto lättare är det för oss att identifiera samt hitta aktuellt fordon.

Naturligtvis ser du som patrullmedlem mycket mer under en natt med ”Trygg”, jag har ofta kameran i beredskap, mycket kan dyka upp:

...vackert pyntad julgran mitt ute i skogen...

...även dovvilt finns i området..

...vacker måne....

..hups, jag kom nog lite nära "Tryggbilen"...

...vi har koll på Bäckabro...

För att minimera antalet ”extrapass” för oss som ställer upp för ”Trygg” utöver det normala, dvs mer än en gång per månad, är du välkommen som ny chaufför.

Har du tid att bli chaufför för ”Trygg”, hör gärna av dig antingen till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så skall vidarebefordra mail  
eller för Vittsjö ring 0451 222 02,
eller för Bjärnum 0708 98 98 07.

Top