I JULETID, fast efteråt!

 

VERUM. Verums kyrka, med anor från 1200-talet, var på tisdagskvällen fylld med åhörare till julkonserten ”I juletid” med Christer Sjögren, Magnus Johansson och Marcos Ubeda. Till sin hjälp hade de Vittsjö/Verums kyrkokör under ledning av Mats Lunnergård. Anders Pålsson hälsade alla varmt välkomna varpå kören tågade in under kyrkklockornas klang. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Magnus Johansson blåste in ”When you wish upon a star” och ”Blue Christmas” på sin trumpet innan Christer Sjögren gjorde entré och sjöng ”Ave Maria”, med ackompanjemang av Magnus Johansson och Marcos Ubeda.

Den sistnämnde gjorde sedan en fantastisk tolkning av ”När juldagsmorgon glimmar”. Han var ensam, men det lät som en hel orkester bakom honom. När sedan Magnus spelade på sin trumpet och kyrkokören fyllde i ja, då reste sig håren på armarna! Att kören var uppskattad av trumpetaren visade han med slängkyssar och ”tummen upp” mot dom. Den kören kan vi alla vara stolta över att ha! Magnus och Marcos hade en duell i en ”julpolska och sedan ”duellerade” Magnus och Christer i ”Old man River” om vem som sjöng mest bas. Här vann nog Christer, som är en av få sångare som kan ta låga C.

Lite dansbandslåtar fick vi sjunga med i, dock inte i klass med Christers sköna basstämma. Leonard Cohen, poet, kompositör och artist, nyss bortgången, hyllades med sin ”Halleluja”, med en tanke på alla nära och kära som inte finns med oss. Magnus Johansson och Marcos Ubeda underhöll oss med prat och skoj medan Christer Sjögren dök upp som ”Gubben i lådan” lite då och då för att låta oss höra sin vackra basröst. En kort andakt av Stefan Dahlström talade om att julen är en hyllningskonsert till Jesus och orden vi fick med oss hem var: ”Låt ljuset som ni får här ikväll stanna kvar i våra hjärtan och låt det få följa med oss hem.” Sam Larsson och Kerstin Turesson sjöng i en norsk duett ”Julenatt” med kören och Magnus och Marco. Christer Sjögren dök upp igen och lät oss höra ”Stilla natt” och julsångernas julsång ”O Helga Natt”. Det blev naturligtvis stående applåder till dessa gudabenådade sångare och musiker. Christer Sjögren och Marcos Ubeda sålde skivor vid utgången medan Magnus Johansson delade ut kramar.

Tack Christer, Magnus, Marco och hela kyrkokören för en underbar kväll!”

 

 

 

Top