Snön ställde till kaos på vägarna under onsdagen

 

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Under onsdagens eftermiddag föll snön rikligt samtidigt som temperaturen fanns kring runt 0:an. Naturligtvis inträder då samtidigt halka på våra vägar. Detta innebar problem för flera fordon.

Vid norra infarten till Vittsjö blev ett antal lastbilar stående i uppförsbacken. Kanske beroende på för dåliga däck! En polsk- registrerad trailerdragare var först att få stopp i backen, kanske med utslitna före detta svenska däck. Långa köer uppstod åt båda håll. Trafiken från söder begränsades av att det samtidigt fanns problem för den tunga trafiken även i höjd med Mala.

Naturligtvis fanns Vittsjös räddare då det verkligen behövs rejäla tag, "Kalle-Baddare" med son, på plats för att hjälpa till.....

Dessa två personbilsförare som i "skymd kurva" trängde sig förbi lastbilen, som vid tillfället på grund av olyckan står stilla, utsatte flera för fara, varför så bråttom?

Trots att det var ”glashalt” vid olyckan i Vittsjö fanns ett antal bilister som verkar tro sig ha företräde. De utsatte naturligtvis den personal som försökte hjälpa till på olycksplatsen för stor fara.

Vid vidare färd norröver slås man av det faktum att länsgränsen tydligen inte bara utgör gräns mellan landskapen Skåne och Småland. Här finns samtidigt en klar gräns mellan hur man sköter vägunderhåll. I Småland var väg 117 fullt farbar medan samma väg i Skåne var räfflig och glashal.

Top