Januarimöte hos PRO i Vittsjö

VITTSJÖ. Första PRO pensionärs mötet för i år är i Vittsjö och som vanligt är platsen församlingshemmet och mötet som sådant lockar nästan 50 pensionärer. Ordförande Sivard Strand hälsade alla välkomna och en ny medlem fick en hjärtlig varm applåd. Kul med nya medlemmar. En liten stänkare då att tänka på ett bra bemötande är en bra grund att stå på, men det kan ju också innebära att man är tyst när någon annan talar. Det trodde jag att vi i vår ålder var uppväxta med, sitter väl i ryggraden? Dagordnings listan lästes och lite information om vad som står på agendan är ju också bra o ha koll på, allt godkändes och punkt för punkt gick igenom. Lite nytt framkom ju: där bland annat årsmöte för PRO Skåne, verksamhetskonferens, pro-vetarna, EU-konf, samorganisationen som behöver ha flera händer/huvud samt inlämnad aktivitets rapport.

Ny start av föreningens olika träffar är på gång det gäller gympa start den 21 januari kl:1300, läsecirklar med start den 4 februari kl :1400, sammankomster på ”träffpunkt Linden” men också att IT startar upp med en ny omgång av lära mobilt. Allt detta berättade Kurt Aronsson med hjälp av Jan Tidblad.

Också den nye ledaren för ”Träffpunkt Linden” Brita Svensson har info om allt vad som skall hända i vår på träffpunkten, många spännande tis-torsdag kommer det att bli med massor av aktiviteter. Lars Klinthäll informerade också om start på IT kafét, jämna veckor tisdagar fr1300-1500. Eller som Jan säger alla är hjärtligt välkomna in på en kaffestund bara för att dricka en kopp kaffe och prata lite, eller varför inte göra ett besök på onsdags eftermiddag då är det canasta kortspel på gång.

Även valberedningen inför årsmötet har läget under kontroll en bra start på det nya aktivitets året för PRO pensionärerna i Vittsjö. Föreningens rese ansvariga har börjat planera för årets bussutflykt men de återkommer längre fram med vart det bär hän.

Nu fortsätter Sivard mötet med en liten blänkare om det stora olyckstalet av alla fallolycker som sker i hemmen, kan ju undvikas med enkla medel med att fallsäkra hemmet. Info om en kurs i mindfulness (medveten närvaro) för anhörigvårdare med en diplomerad kursledare med start i febr-mars.

Ny öppentidshållning på medborgarhuset är i antågande, vänta och se. Det var det mesta för idag så nu blir det gofika med härliga frallor med en liten kaka till och under fikans gång så blir det lotteridragning. Alla vinner. Stort tack för gofika säger jag smakar alltid bra och bra jobbat till alla som är involverade så att allt funkar.

Varje ny start på året så blir det parentation, en stund till eftertanke och ett ljus vardera tänds av Stefan Dahlström komminister i Vittsjö församling för de personer som gått ur tiden. Psalmen ”Härlig är jorden” sjöngs unisont och därefter läste Stefan en text som handlar om möte, minne, glädje, ljus och ett kärt återseende. Men vi fick också höra pianospel/sång med egen text därtill. Till sist lästes bön. Därefter inbjöd han oss alla: välkomna till honom på öppet hus den 27 januari kl 1300 -1700. Sivard överlämnade blommor, choklad och från oss alla blev det en varm applåd för väl genomfört arbete.

Dagens underhållare är en känd Vittsjöbo vars namn är Arne ”grus Persson som skall sjunga några visor för oss. Med sin gitarr så börjar han med att sjunga ”Ljus och värme” därefter kommer ”Vittsjö visa”, Ett träd”, ”Rosa på bal” mm. Han framför en sång från en känd melodi men som han har skrivet ny text till, vackra och fina ord. Bra med lite mellansnack och till sist en eloge för att han sjunger på svenska. Han får också choklad, blommor och applåder. Vi möts igen på årsmötet i februari så avslutar ordförande Sivard denna sammankomst i januari, nu sjunger vi gemensamt Nationalsången.

Top