Brandvärnet höll öppet hus med information

VITTSJÖ. Brandvärnet hade öppet hus, inte enbart för att visa fordon och hjälpinsatser utan också att visa vad värnet kan göra vid olika situationer då insats behövs.

Några av de yngre besökarna framför räddningsfordonet.

Det nya räddningsfordonet rönte givetvis stort intresse med plats för fyra personer beredda på insatser. Intresset borde varit mer markant men väderleken var inte på rätt sida. Den senaste större insatsen utfördes vid den omfattande branden i Hästveda. Värnets åtta räddningsmän deltog i arbete vid tre olika omgångar.

Vid öppna husets arrangemang fanns även den mobila motorsprutan och räddningsbåten som är på plats när styrkan kallas. Dockan låg på golvet väntande på den som önskade förnya kunskapen om livräddning. Ute på plan eldades det på begränsat utrymme och där fick ungdomliga inslaget prova på att släcka med vatten med högtryck.

En mindre brand kan släckas med vatten.

I den minimala personalutrymmet bjöds både på korv och kaffe. I övrigt fanns räddningsmanskap på plats för att informera och svara på spörsmål. Det är ett bra initiativ från brandvärnet att visa upp vad de kan bistå med då hjälp behövs.

 

Top