”Kagegille” på Linden

VITTSJÖ. En torsdag i november slog vi på stort med att servera 7 sorters kakor på just den - 7 november.

Ute var det lite gråväder och att vintern är på gång märktes i den något kylslagna vinden. Men inne på Träffpunkt Linden var det varmt och gott , förväntan låg i luften. Vad var det för godsaker som dolde sig under handdukarna?

 kakbordet är framdukat

Vi som hade hand om serveringen denna dagen hade lagt upp och satt fram det ena kakfatet efter det andra, lagt handdukar över som togs bort när kaffet var klart att serveras.

Vad var det då som fanns därunder, –jo där var det uppdukat till ett riktigt kagegille med vetebullar, sockerkaka samt 7 sorters småbröd. Samt ett kakfat med sockerfritt. Mest var det av det hembakta men av olika anledningar så fanns det även en och annan ”köpekaga”.

här finns vetebulle, sockerkaka, hallongrotta, kolabröd, schackruta, chokladbröd, fransk våffla, nötkaka och havreflarn med choklad.

Det blev fullsatt i ”stugan” och alla lät sig väl smaka av alla sorterna.

 – här smakas det på av både kakor och kaffe.

-här finns vetebulle, sockerkaka, hallongrotta, kolabröd, schackruta, chokladbröd, fransk våffla, nötkaka och havreflarn med choklad.

Å arbetsgruppen vägnar överlämnade Rose-Marie ett paket till Birgitta Ögren som tack för att hon ställer upp och syr dukar till våra borden på Linden. Birgitta tackar för överraskningen

Birgitta tackar för överraskningen.

 

Top