Santa Maria. Förra veckan, 5-12 nivember, var min fru och jag till Kap Verde, närmare bestämt i staden Santa Maria på ön Sal. En av de första mornarna ser jag helt plötsligt en känd figur 5 meter ifrån mig på en balkong snett över. "Glenn", säger jag, helt paff. Han skrattar och hejar glatt tillbaka.


Glenn på väg till frukosten

Naturligtvis var det Glenn Hysén, en av Sveriges tidigare största fotbollsproffs unnder många år. Han var på Kap Verde för tredje gången med sin frun Camilla och några goda vänner. Sedan möttes vi vid frukosten mest varja dag och 'tjötade' lite. Mycket trevligt möte.


Glenn midsommar 1990 på Tjörn, visst är han lik sig idag med.

Samma kväll som vi mött Glenn på morgonen så går vi till en närliggande restaurang för att äta middag. Vi blir anvisade ett bord och döm till vår häpnad att vi sitter bredvid Björn Borg och hamns fru Patricia. Min fru skriver på sin telefon "det är Björn Borg" och jag bekräftar att jag också sett det.

Vi äter vår mat i lugn och ro och låter dem vara ifred. Efter att alla har ätit färdigt så måste jag bara bekräfta att det verkligen är han. Visst, säger han, berättar att denna restaurang är deras favorit här i Santa Maria och att de trivs så bra här så de till och med har köpt ett hus.


Min fru Anne med Björn Borg

Denna kväll är de ute och proväter en meny för de har bjudit in gäster för att fira Patricias kommande 50-årsdag. Jag berättar för dem att vi mötte Glen Hysén i morse och han hade hört att Glenn var här men inte träffat honom. Även detta var ett mycket trevligt möte med trevliga människor.


Det är inte alla dagar man får dela stol med Björn Borg

Idag läste jag i GP att de båda paren mötts under veckan och umgåtts lite.