Snackekväll i Emmaljunga.

EMMALJUNGA. Så var det dags för säsongens näst sista ”snackekväll”. En kväll där roliga historier och många skratt hängde i luften hela tiden.

Huvudtemat kretsade mest runt den BP bensinmack som en gång funnits här. Thord Johansson hälsade oss välkomna, vi var 5 kvinnor och 10 män. Ett särskilt välkommen till Lena Öhman här tillsammans med Egon Johansson

Lena kom som fosterbarn 1956 till Karin Svensson och hennes man som rent allmänt bara kallades för ”Cykel-Nisse då han sålde och lagade cyklar som bisyssla till macken. Lena hade mycket att berätta bland annat att ”Cykel-Nisse tävlade med sin ”hoj” och att han kunde ta en träningsrunda Emmaljunga-Helsingborg tur och retur.

Egon, som är med på bilden, jobbade ofta och mycket hos”Nisse”, poängterade behovet av reparationer då folk cyklade otroligt mycket på 50-60-talet. Lena och Bengt Öhman visade diabilder från den tiden, med macken som utgångspunkt.

Bilderna framkallade stora applåder och förde många djupa tankar med sig.

Jan Rosén berättade att då fanns det många snillrika och duktiga personer i Emmaljunga. Det pratades också om en elcykel som en firma uppåt landet, Lindberg och Co, lanserade 1941. Drivanordningen satt mer eller mindre på pakethållaren och ett 4 volts batteri åkte i en liten vagn efter.

Thord tackade för en mycket underhållande kväll där skratten följde oss ut i novembermörkret.

Top