Höstens alla färger bjöd på fortsatt Orienteringskurs

Under hösten arrangerade OK Torfinn en andra introduktionskurs i orientering. Tre lördagar i rad i september och oktober hölls orienteringsträningar med fokus på ledstänger, kompass och stadsorientering. Efter varje träning fick deltagarna springa otaliga varv på den så kallade PicHac-banan för att sedan bjudas på fika i OK Torfinns klubbstuga. Hela introduktionskursen avslutades med en tävling vid Kristianstad Högskola där deltagarna fick springa en varsin orienteringsbana med stöttning av en ”skugga”.


Stämplandet av en kontroll nere vid Möllerödssjön under första träningstillfället.

I många år har orienteringsklubben Torfinn inte arrangerat någon form av nybörjarträning. Men tidigt i våras bestämde några eldsjälar i klubben att ”NU ska detta bli av, vi vill få in nya härliga friska vindar i klubben!”

Så i våras drog första introduktionskursen igång som ett test. Den blev både lyckad och uppskattad och i somras beslutades det om att en ny introduktionskurs skulle hållas till hösten. Denna gång skulle den vara ännu mer välplanerad och utvecklande. För att veta hur många som kom till varje träningspass gjordes en anmälningslänk på klubbens hemsida.


Varje träningspass avslutades med PicHac där det tävlades, både mot sig själv, mot de andra deltagarna och mot de redan inbitna klubbmedlemmarna.

Under tre lördagar i rad hölls tre olika träningspass. De första två behöll samma koncept som under våren: med ledstänger och kompass i fokus. Den sista träningen byttes från en skogsorienteringsträning till en stadsorienteringsträning med start bakom simhallen vid Bjärnums Skola. Detta för att många tävlingar som arrangeras under vissa perioder av året är just stadsorientering. Efter dessa tre träningar blev deltagarna medbjudna till OK Pan-Kristianstads stadsorienteringstävling vid Kristianstad Högskola i mitten av oktober. Här erbjöds varje deltagare en varsin ”skugga”. En ”skugga” är i orienteringsvärlden en erfaren orienterare som följer efter den mindre erfarna orienteraren runt en bana och stöttar vid behov.


Försnack på tävlingscentrumet vid Kristianstad Högskola före start.

Framöver: Varje lördag klockan 10, med start den 23/11 fram till och med den 22/2 (med uppehåll den 7:e och 14:e december), har OK Torfinn lördagsträningar vid klubbstugan vid Möllerödssjön. Här kan en välja mellan att ta en rask promenad eller hänga med på en löpartur på slingan eller ute i skogen. Efteråt blir det dusch och bastu, följt av gofika, ofta i form av frallor och lite hembakat. Alla är välkomna!

Top