Dansglädje…..

BJÄRNUM. Dansglädje i Bjärnums Bygdegård på torsdags eftermiddagen. Där ett 60-tal linedansare, hade avslutning, med en Dansträff.

Träffen hade dansarna från Vittsjö taget initiativ till och bjudit in de seniorer, som gått på kurs för Ann-Sofie Nilsson Ann-Sofie är ”proffs” på att lära ut linedans. Har haft stort antal kurser, under många år.

Tycker man om att dansa, är linedansen ett bra alternativ, att röra sig till medryckande musik, träning för huvudet, att hålla reda på alla steg och behöver inte ha någon danspartner med sig.

I linedansens början, dansades det till countrymusik. Idag finns det linedanser till skiftande musik, som till exempel vals, polka, bossanova, chacha och jazz. Här dansades från halv två till halv fem, med fikapaus. -Ett tjugotal olika danser testades under eftermiddagen. Efter dansen var dansarna trötta men glada och önskade varandra en god jul och tackade Ann-Sofie för en fin termin.

PRO/SPF har både vår och hösttermin haft kurs i linedance med Ann-Sofie som ledare. Efter jul kommer Vittsjö dansarna att ansluta till Bjärnums dansarna i bygdegården tisdagar 9.30.

Är du intresserad, hör av dig till Kerstin Göransson

 

Top