Lång kö vid boksläpp av ”Farstorpsbilder 6”

FARSTORP. Sittplatserna vid kaffeborden i församlingshemmet blev snart upptagna. De enda som inte hade tid för kaffe var kökspersonalen samt redaktörerna Lars Lindberg, Staffan Andersson och Bertil OBON Nilsson som hade arbete med försäljning av ”Farstorpsbilder 6”. Efter hand blev kön allt längre innan alla fått årets bestseller.

På plats fanns Birgitta Karlsson då hon byter sedel mot bok.

Bland de första inhandlarna av boken var Farstorp egen huspräst, Staffan Örneskans. Var skulle han annars befinna sig om inte i just Farstorp? 
Boksläppet samlade många intresserade köpare som köpte en bok, som köpte två böcker och faktiskt fanns köpare som inhandlade nio böcker. Tydligen en lämplig julklapp till bekanta som kanske utflyttat? Samtliga böcker såldes med dedikation av redaktörerna. Det blev även en liten stunds samtal mellan köpare och säljare. Intresse fanns att se hur många bekanta som fanns avbildade bland de många och vältagna bilderna.

Äntligen kom köparen fram ur den långa kön och ytterligare en bok fick ny ägare.

Besökare med anknytning till Farstorp tog sig miltals för att få tillgång till boken. På plats fanns Anita Nilsson som har sitt ursprung från Luhr och fann det intressant med glimtar från bygden. Birgitta Karlsson inhandlade boken och kunde se sin hembygd Norra Fredskog avbildad.

Äntligen en lugn stund för två av de tre redaktörerna, Staffan Andersson och Lars Lindberg.

Farstorp nu och i dåtid var ämnet för Bertil Nilssons humoristiska berättelse. Årets bok hade förberetts en tid men slutliga översynen kom från boende på Linnégläntan och snart kunde sista punkten sättas. Redan om några veckor fortsätter planeringen för ”Farstorpsbilder ” där det åskådliggörs planeringen av ett flygfält i Farstorp. Om detta hade skett hade Farstorp klyvts i två delar. De 700 boende i den lilla men livaktiga byn har varit generösa med uppslag till nästa bok. 2020 års boksläpp sker sannolikt den 12 december 2020!

OBON berättade om gamla Farstorp. Skall det hända något stort blir det i de mindre byarna!

 

Top