Total avsaknad av respekt….

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Raketattacker mot poliser, -igår i Kristianstad. För varje liknande attack minskar naturligtvis tilliten till svenska rättssamhället och för varje ursäktande eller förhalande uttalande från regering upplever vandalerna sig få än mer makt.

Var finns ”pudelns kärna”, -Jo, föräldrar till dessa ungdomar, -har de en aning om vad deras barn håller på med, -troligen inte, -tyvärr säkert av flera orsaker! 
Här i den bristande föräldrarollen, finns naturligtvis det yttersta ansvaret för vad som händer just nu! 

Ungdomarna vet säkert innerst inne vad som är rätt eller fel, men i gäng finns trycket att ”visa sig”, o då blir det helt fel. Den normala svenska ”tröskel” har tyvärr de senare åren blivit lägre o lägre.

Riksdag och regering verkar inte inse allvaret i den ständigt ökande våldsvåg som nu drabbar även oss på landsbygden. Hur många gånger har vi hört ”vi skall tillsätta en utredning”.
Nu gäller det att snabbt justera lagar så att det svider riktigt, riktigt ordentligt att trampa över gränsen för vad vi svenska medborgare och skattebetalare kan och bör acceptera.

Händelsen i Kristianstad är tyvärr inte den enda, det är bara en av flera runtom i landet på söndagskvällen. Även i Helsingborg har samma sak hänt, poliser har blivit beskjutna med raketer av ungdomar.

Under Nyårshelgen förra året sköts det även mot oskyldiga i Malmö, Stenungsund, Uddevalla, Västerås, Tidaholm, Uppsala, Luleå, Göteborg, Stockholm, Kristianstad och Örebro och troligen på ännu fler platser.

Då polisförbundet för två år sedan frågade sina medlemmar svarade 40 procent att de någon gång under de senaste två åren utsatts för hot och våld, av dem hade 26 procent vid något tillfälle även blivit angripna med fyrverkerier eller pyroteknik.

Att unga ger sig på landets representanter för lag och ordning och även räddningstjänst händer tyvärr gång på gång och mer o mer. Detta är inte en attack bara mot polisen utan främst en attack mot alla svenska medborgare.

Risk finns att problemen enbart skylls på invandrare, med naturlig följd att segregation och därmed våldsspiral ökar, o problemen blir än värre än idag.
Solklart måste dock vara att ungdomars beteende av detta slag aldrig, aldrig, aldrig får ursäktas.

 

Top