Vinterkonsert i Björstorp

EMMALJUNGA. En magisk och helt underbar vinterkonsert på Balanced View Center i Björstorp (Emmaljunga). Musik från olika genrer som framfördes med stor innerlighet och värme av musiker från hela landet! Publiken strömmade till på söndagskvällen och fyllde snabbt hela lokalen.

Anna hälsade oss välkomna med låten ”Välkommen hem” och berättade sedan att kvällens konsert skulle sändas live ut till andra länder varpå engelska och svenska blandades. Traditionella julsånger blandades med egna kompositioner. Först ut var Axel från Göteborg med en underfundig låt om en man som ville bli ett träd(!). Axel hade själv ett favoritträd, en ek. Dessutom var han intresserad av fåglar och hade föresatt sig att skriva 100 låtar om olika fåglar. Just nu hade han skapat 47 stycken.


Axel från Göteborg

Axel fortsatte med att tillsammans med Anna på cello och Clara på bas sjunga om två starar och avslutade med en visa om mjälten! (Det är nog ingen som skrivit om mjälten förut!) Att ha en syster som följer en genom livet är en stor glädje och det visade systrarna Anna och Jenny i den egenkomponerade sången ”Älskade syster”, en kärleksförklaring till deras systerskapa, att skapa något ihop.


Systrarna Anna och Jenny på flygel respektive fiol, med Clara på bas.

Under en kort paus kunde publiken förse sig med något för kroppen, allt hemgjort och mycket gott! Johan Nilsson, vaktmästare på Björstorp och som spelat i församlingshemmet förut, visade prov på sin skicklighet på gitarr i några nykomponerade musikstycken. Album som ni kommer kunna höra på Spotify och iTunes Store. (För den som är bevandrad i den nya tekniken!) Live fick vi bland annat höra en svensk-norsk ”Halling” bara för att den var så rolig att spela!

Anna, Johan och Clara Caroline körde med sin buss på en inspelningsturné genom Europa för att så småningom göra ett album i slutändan. Hon sjöng en en klassisk jazzfavorit helt underbart med bara ackompanjemang på basfiol.

Caroline och Clara När Anna nummer 2 spelar en Halling från Värmland och dessemellan kular, så spelar Joachim på trumma

Som avslutning spelade och sjöng alla musiker med Anna på Harmonium. Stående ovationer och extranummer innan vi minglade runt uppfyllda av all denna musikalitet och glädje. En kväll i musikens tecken att minnas när livet känns stressigt!

Tack alla ni ungdomar för er generösa musikaliska gåva!

Top