Årsmöte hos PRO pensionärerna i Vittsjö

VITTSJÖ. Fler och fler föreningar har årsmöte lite varstans och hos PRO pensionärerna i Vittsjö så är det dags för det nu. Som vanligt är pensionärerna samlade i församlingshemmet och idag var det 50 st som kom för en stunds gemenskap.

Ordförande Sivard Strand med föreningens sekreterare Margrethe Skoog vid sin sida hälsade alla pensionärerna hjärtligt välkomna till detta årsmöte. Han passade på att även säga ett extra välkommet till helt apropå gäster från Tyringe.

Som vanligt så är det flera punkter på dagsschemat/dagordningen som skall gås igenom så nu går starten. Som i de flesta föreningar blir de sittande ordf och sek vald även för detta ändamål, enkelt är det iallafall. Verksamhetsberättelsen lästes upp och blev godkänd.


Kurt o Ulla Aronsson

Kurt är PROs egen kassör sen många år tillbaka och hans uppgift är att hålla balans på inkomst och utgifter, kanske inte alltid lätt. Men han visar upp sin beräkning och berättar för oss att debet och kredit är ok och budgeten är i balans. Revisorn Britt-Mari Delfin har granskat och godkänt 2019 års resultatet. Det tackar vi för.

Nu så lämnas ordet över till valberedningen, och de har en diger lista men de har arbetat flitigt. De flesta gäller omval och någon ny har tillkommit. PRO s ordf Sivard Strand har avböjt omval, han anser att efter tio år är det dags för nästa att ta vid. Nyval på några poster blev det ju, nyval till ordförande blev Inga Nilsson, nyval revisorssuppleant blev Kalle Olsson, nyval mötesvärd Bo Glans,ny fanbärare blev Kurt Svensson. Många aktörer behövs för att dra runt allt och vilken tur att det fortfarande finns pensionärer som vill hjälpa till.

Nu är den största delen av detta årsmöte över och det är dags att gå till nästa punkt, där lite ny information ges som handlar om: framtida fullmakt, i maj blir det mer info från banken, det blev mycket dyrare med de nya rese-reglerna inom Skåne trafiken, att det blir årsmöte nere i Malmö, vi har fått ihop ett PRO vetarlag,(frågesport) spännande, finns alltid plats för hejarklack.

Sivard läser vidare att KPR har möte i Vinslöv, ett bra forum att lyfta fram brinnande frågor som ligger i tiden. Att ABF har årsmöte 28 april i Kristianstad, anmäl er gärna. Återkommer med svar om bostadstilläggs via Britta Svensson Och till slut så kommer Länsförsäkringar på besök i mars. Under övrigt vill Jan Tidblad informera om kommande tema dagar på "träffpunkt Linden" och som vårdcentralen i Vittsjö håller, (3 ggr) It killen Lars Klinthäll ger en kort info om start den 2 mars, finns plats för flera, välkomna.

Men nu till dagens avtackning gäller Sivard Strand blir avtackad med blomma och en applåd för lång och trogen tjänst, (ordförande i 10 år). Arne Lilja som har varit medlemsvärvare/vårdare och även varit delaktig i kaffekommittén blev också avtackad med en blomma och varm applåd även han med lång erfarenhet av föreningens inre arbete.

Som brukligt är sen nåt år tillbaka så bjuds det på smörgåstårta idag när det år årsmöte hos PRO Vittsjö och i år likaså med kaffe och kaka. Någon hojtar högt. idag är de hennes tur att vinna lika roligt var gång när vinsten kammas hem.

Det har gått några dagar sen detta möte när jag nu skriver den här lilla stänkaren så vill researrangörerna Rosa o Villy Welin komplettera att nu är det dags att boka in vårens resa och den går ner till sköna Österlen. Mer information kommer under mars mötet. Planera och bokning av utflyktsmål är halva nöjet kommer bli en helt magisk resa, ja gillar Österlen till max.

Nu ä de dax med lite underhållning...  Dagens underhållare heter Edward Johansson han kommer från Voxtorp. En kille som verkligen kan sjunga o spela alla de dära gamla rocka Billy låtarna o visst han sjunger lika bra.

Började med "Hello Mary Lou" sen kom låtarna på rad som "Mest av allt" I vant go home" med en härlig engagerad småprat mellan låtarna om vad som hänt sen sist. Fortsatte med Jimmy Reeves Elvis Presley bästa låtar samt John Denver. En härlig medryckande stund som bara a så braa. Långa fina applåder det fick han och det var han värd, tusen tack för den musikala nostalgiska stunden, tack. Men allt har ett slut även denna eftermiddags träff med Vittsjö PRO pensionärer.

Vi avslutar med svenska nationalsången, så ses vi i mars, Välkomna.

Top