Extra farthinder i Vittsjö ett minne blott, men kanske bara ett tag

VITTSJÖ. De senaste veckorna har arbete genomförts med att rätta till vägarna efter all tidigare fiberdragning. I vissa fall har detta inneburit obehag för boende i orten.

Bakgrunden är att samordningen mellan Telia (Skanova) och kommunen vid fiberdragningen inte fungerat som tänkt. Kort efter att Telias fiberdragning var klar var kommunen absolut inte klar, då asfalterades de gropar Telia grävt. Året efter grävde kommunen upp gropar på nästan samma platser. Då deras fiberdragning var klar la man enbart på så kallad ”Kall-asfalt”. Detta har inneburit att många gator i Vittsjö varit försedda med extra farthinder sedan i höstas vilket naturligtvis stört en del.

Just nu arbetar PEAB med att rätta till gatorna i byn. Man tar bort kommunens kallasfalt och belägger på riktigt sätt och jämnar så att tidigare farthinder nu är helt borta.

Nu återstår att se hur länge gatorna får vara jämna och fina. En boende i orten menar att det skulle inte förvåna om annan funktion i kommunen får för sig att gräva upp igen, på samma ställe …

Samordning är väl bra, men skapar inte lika många arbetstillfälle som nuvarande kommunala inriktning.

 

Top