Värdefull träningsmatch för Vittsjö, flera unga spelare trädde fram

VITTSJÖ. På torsdagskvällen besökte landslagets F19 lag Vittsjö Idrottspark för träningsmatch mot Vittsjös damallsvenska lag. Ett landslag som skulle visa innehåller flera mycket duktiga och lovande spelare. Det allsvenska Vittsjölaget skulle dock visa att de ligger flera ”snäpp” över den nivå det unga landslaget för stunden befinner sig på.
Matchen gav hemmalaget värdefull träning i bland annat anfallsspel. Efter drygt 90 minuter stod det 7-2 till Vittsjö på tavlan, vilket också blev slutresultatet.

Michelle De Jongh sätter vackert 1-1

Vittsjö tog redan från start kommandot vad gäller bollinnehav och fortsatte lugnt, metodiskt och stabilt att skapa målchanser. Lite oväntat var det dock gästerna som i den 7:e minuten, -vad verkar genom ett missförstånd i Vittsjö-försvaret tog ledningen. Vittsjös tränare Thomas Mårtensson hade före matchen berättat att hans tanke var att ge de spelare som ofta finns på ”bänken” en chans att spela. En som utmärkte sig mycket positivt under hela matchen var Paulina Nyström. Jag sätter henne som kvällens bästa spelare. Paulina fick även kredit på detta i form av att hon gjorde 4-2 målet.

Från läktaren kunde man även notera en ökad vilja från spelarna till att även skjuta på distans.
Det är svårt att inte imponeras av Heather Williams enorma bollskicklighet och förmåga att läsa spelet, det hon gör med bollen ser så väldigt enkelt ut. Hon är genom sin stora begåvning naturligtvis en väldigt värdefull spelare för laget.

I den 36 minuten reducerar Michelle De Jongh till 1-1. Detta efter en total upprullning av hela försvaret. Kort efter kommer även 2-1.

I andra halvlek rullar det på med Vittsjös anfallsspel. Lisa Klinga gör 3-1 i den 43 minuten. Vittsjö gör flera byten, i syfte att ge samtliga spelare en chans till ordentligt matchspel mot bra motstånd. Linjedomaren signalerar för offside och hemmalaget lägger helt av spelet. Sekunden senare skjuter en av motståndarna bollen i mål, -domaren godkänner målet och det är 3-2, synnerligen märkligt!

Vittsjös anfallsspel tar ordentlig fart, flera supersnygga genombrott skapas, -ser så enkelt o lekfullt ut. I den 55 minuten sätter Paulina Nyström 4-2. Sedan rullar det på, 5-2 i öppet mål efter lobb genom Emily Gielnik. Kort efter fortsätter Emily sin målkavalkad genom att från distans skjuta en riktig ”torped” rakt i övre vänstra krysset. I den 87 minuten avslutar Clara Markstedt matchen genom att skapa 7-2 till Vittsjö.

Efter matchen var det en riktigt nöjd Thomas Mårtensson. Jag är glad över att vi verkligen fick träna anfallspel. Vi kommer djupare ner och skapar därmed många målchanser. Vi har inte pratat om skott på distans men viljan till detta detta ser jag också positivt, avslutar Tomas Mårtensson.

Nu kommer en lugnare vecka för laget som för stunden ligger på en hedrande femteplats i året damallsvenska serie.

Från den 1 november har regeringen beslutat det möjligt att ta in 300 personer som åskådare vid sportevenemang. För Vittsjös del innebär detta att bortamatchen mot Kristianstad kan följas av ”Vittsjö-supporters”. Matchen och derbyt startar klockan 14 på söndagen.