Vittsjö Idrottsparks A-plan godkänd för spel på söndag

VITTSJÖ. Under torsdagseftermiddagen fanns Simeon Lilienberg och Jan Bengtsson från Fotbollsförbundet på plats för att undersöka möjligheterna till premiärmatch i Vittsjö på söndag.

Jan Bengtsson till vänster och Simeon Lilienberg till höger

Efter noggrann kontroll av planen kom man fram till att med hänsyn tagen till nu gällande väderprognos för kommande dagar kommer planen vara spelbar. Simeon förklarade att bakgrund till att samtliga planer kontrolleras är helt för att minimera risken för skador på spelare. Samtidigt menade han att de vill återkomma till Vittsjö med förnyad kontroll inför nästa hemmamatch som är mot BK Häcken den 2 maj.

Simeon Lilienberg kontrollerar fastheten

Jan Bengtsson har tagit ett markprov

Simeon Lilienberg och Jan Bengtsson kommer nu att rapportera dagens kontroll till Fotbollsförbundets tävlingskommitté.

På plats vid kontrollen fanns även Vittsjö Idrottsparks AB ordförande Fredrik Snygg samt representanter från Hässleholms kommun. Fredrik berättade att han är glad över det fina samarbete kommunen startat mellan föreningar. Detta innebär bland annat att den maskinpark som idag finns på Österås även kan nyttjas på Vittsjö Idrottspark. Naturligtvis skapar detta även utrymme för att dela erfarenheter mellan föreningar.

Seriepremiär på söndag mot Piteå, för nuvarande tyvärr utan publik

Gruppen diskuterade lämpliga åtgärder för att på sikt kunna göra anläggningens gräsytor ännu bättre. Här bidrog bland annat Simeon Lilienberg med erfarenheter från Friends Arena.

 

Top