Gräsytorna på Idrottsparken blir ännu bättre

VITTSJÖ. Ny maskin gör många jobb samtidigt. Nu finns verkligen förutsättningar att göra gräsytorna ännu jämnare på Vittsjö Idrottspark.

Vi har länge letat efter lämplig maskin för att förbättra gräsytorna, berättar Fredrik Snygg, ordförande i Vittsjö Idrottspark AB. Rinkaby Maskin hjälpte oss och nu har vi hittat en maskin som samtidigt vertikalskär, klipper och dammsuger gräsytorna. Därutöver finns möjligheten att släppa ner en vals som dessutom planar till ytan, berättar Fredrik.

Vi har kört med maskinen både längs med planen och på tvären. Vi kommer även att köra diagonalt. Du ser hur ytan redan har blivit mycket jämnare, maskinen kapar av alla ”topparna”. Samtidigt som den vertikalskär plockar den upp allt dött gräs, ett jobb vi tidigare hade problem att göra. Bara detta gör att gräsytan blir mycket jämnare. Ju mer vi kör med maskinen desto jämnare blir ytorna. Kommer att bli riktigt bra. Vi har även lånat en fin såmaskin från Österås som sätter ner fröna på rätt djup. På A-planen har vi redan kompletterings-sått, så nu är det bara värme, gödning och vatten som skall till.

Vi är redan klara med A-planen och kör nu C-planen som redan är mycket jämnare. Vertikalskärning kommer vi att vara försiktiga med framöver för att inte skada gräset för mycket, men klippning och damsugning kommer vi att göra varje vecka, avslutar Fredrik Snygg.

 

Top