Andra världskriget med Europa i focus del II


BJÄRNUM. Då har vi avverkat del ett av fem, på Ingvar Lindbergs fina ”Krigs Föredrag” som framförs i filmsalen uppe på Museet onsdagskvällar med början kl. 18.30.

Ingvar Lindberg ser till så att besökarna på hans föredrag får stor valuta för pengarna, det kostar att se och höra hans fina föredrag uppe på Museet onsdagen den 20 oktober med start kl. 18.30

Redan nu på onsdag den 20 oktober blir det del två och det kommer att innehålla så spännande saker som ”20 juli-attentatet” som är det mest kända attentatet mot Adolf Hitler och detta ägde rum 1944. Detta belyser Ingvar i ord och bild. Vidare så blir det en hel del bilder och berättelser från ”Örnnästet” som låg vid Berghof och var en anläggning med vackra Alphus och bunkrar på nästan 1000 meters höjd.

Därefter kommer ”Varglyan” att tas upp och den var ju den viktigaste stabsplatsen för Adolf Hitler högkvarter under andra världskriget. Varglyan var belägen utanför staden Rastenburg i dåvarande Ostpreussen, numera i nordöstra Polen.

Efter avklarad första halvlek så fikar vi och därefter tar Ingvar upp tråden igen med sitt populära Krigs Föredrag.


Att det blir ett spännande föredrag det är helt klart och vi ses väl på museet på onsdag den 20 oktober på kvällen kl. 18.30

"20 juli-attentatet", kallas det mest kända attentatet mot Adolf Hitler. Det genomfördes den 20 juli 1944 i Hitlers högkvarter Wolfsschanze (Varglyan) nära Rastenburg i Ostpreussen. Attentatet följdes av ett kuppförsök i Berlin, med syfte att avveckla det nazistiska Tredje Riket och sluta separatfred med västmakterna.

"Örnnästet", kallas flera byggnadsverk i Tyskland och Österrike. Berghof var en anläggning med vackra alphus och bunkrar på nästan 1 000 meters höjd. Wikipedia

"Varglyan". Engelsk benämning: Wolf's Lair (Varglyan), var den viktigaste stabsplatsen för Adolf Hitlers högkvarter (Führerhauptquartier) under andra världskriget. Det var beläget utanför staden Rastenburg i dåvarande Ostpreussen, numera i nordöstra Polen.

 

Top