Sällskapsdjur är underbara

VERUM. Visst är det underbart och rogivande många gånger med våra sällskapsdjur. Jag har både läst och hört om, samt själv upplevt många trevliga stunder med både hundar och katter.

Jag har inte själv ägt någon hund, utan min hundkontakt var när jag var barn då vi hade många trevliga lekar och stunder med en schäferhund som vi hade på gården.

För egen del är det katter som vi har och har haft som gäller. När vår son kom hem med en liten grå kattunge som han fått (köpt 5:-) av en kamrat i skolan, och som vi döpte till ”Kurre”, trodde jag inte att man kunde fästa sig så mycket vid ett djur som jag blev med tiden. Sonen växte upp och flyttade hemifrån för att plugga vidare i Ronneby, jag blev sjuk och fick lämna arbetslivet alldeles för tidigt. Jag och ”Kurre” var ofta själva hemma på dagarna och han blev ett stort sällskap för mig. Det var ofta han märkte när jag hade ont och besvär då kom han gärna upp i knäet, eller famnen precis som för att trösta mig. ”Kurre” som var både ute och innekatt blev 19 år, och det var en stor saknad när han blev påkörd utanför vårt hus, och fick inre skador så vi fick åka till veterinären dagen efter för att låta han somna in för gott.

När ”Kurre” somnat in sa jag att jag aldrig skulle ha någon ny katt för ingen kunde ersätta honom. Det har gått många år sedan detta hände och när sonen ringde och sa att de hade tagit hand om några katter som behövde nya hem, och att det var en katt som liknade ”Kurre” som de tyckte vi kunde ta hand om på gamla dar samt att detta kunde vara ett sällskap för oss.

En bild av vår katt nu ”Nietzsche”

Denna katt är en innekatt som de hade döp till ”Nietzsche”. Vi tog hand om honom när han var ca. 6 månader, nu är han snart 14 månader, tycker inte om att åka bil, ej heller gå i koppel vilket vi försökt att göra på tomten. I början var han lite skygg och tillbakadragen men nu vill han vara mer och mer tillsammans med oss hela tiden, är inte riktigt där ännu men han blir mer och mer likt ”Kurre”, vilket jag kom på mig själv att kalla honom i början när vi fick hit honom.

Det jag fann när jag tömde kattlådan efter att vi varit borta nästan en hel dag.

Och att han tycker mer och mer om husse och matte fick vi prov på när jag tömde hans kattlåda efter att vi varit borta nästan en hel dag, Hur skall man annars tyda det jag fann i lågan denna dag? Se bild.

 

Top